Nieuws

Vacature – Manager Marketing Communicatie & PR

Exhibition Embassy of Health 2019. © Jimena Jauna
Nieuws
5 februari, 2021
Artikel

Dutch Design Foundation (DDF) in Eindhoven zoekt een Manager Marketing Communicatie & PR voor 24-32 uur per week | Sluitingsdatum: 15 februari 2021

Over DDF

Wij zijn optimisten! Wij geloven in het probleemoplossend vermogen van ontwerpers en bieden hen kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. Door te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst versterken we hun positie en betekenis tot ver buiten Nederland. Dat doen wij door de het organiseren van Dutch Design Week, World Design Embassies, Dutch Design Awards en What if Lab. Onze organisatie, Dutch Design Foundation (DDF), is een stichting zonder winstoogmerk met een tweehoofdige directie en een Raad van Toezicht.

Manager Marketing, Communicatie & PR – Design Works

24 -32 uur per week
Voor uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een Manager Marketing, Communicatie & PR. Startdatum: 1 april, indien mogelijk eerder. Het gaat om een dienstverband voor bepaalde tijd, waarbij het streven is om t.z.t. te komen tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Werken bij DDF

DDF heeft een platte organisatiestructuur waarbij transparantie over processen en resultaten voorop staat. Dit betekent dat de Manager PR & Media ook input wordt gevraagd op strategische keuzes van DDF. Ons personeelsbestand bestaat uit een kern van mensen in vaste dienst met daaromheen een flexibele schil. In de aanloop naar het jaarlijkse evenement Dutch Design Week breidt het team van DDF zich tijdelijk uit van circa 25 personen tot circa 60 personen. Onderling bestaat er een warme en informele sfeer waarbij we als team kritisch naar elkaar kijken en door middel van opbouwende feedback continu reflecteren op de processen binnen onze organisatie.

Design Works: op het snijvlak van ontwerp & maatschappelijke vraagstukken

De Manager Marketing, Communicatie & PR zal binnen DDF specifiek werkzaam zijn voor Design Works. Design Works bundelt een aantal programma’s, met name World Design Embassies en What if Lab. Deze programma’s focussen op de inzet van ontwerpkracht voor maatschappelijke vraagstukken rondom thema’s als mobiliteit, veiligheid, duurzaamheid, gezondheid, voedsel, circulaire economie en inclusiviteit. In een jaarrond programma met als jaarlijks hoogtepunt de presentaties tijdens Dutch Design Week, werken ontwerpers samen met partners uit bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties aan nieuwe perspectieven en oplossingsrichtingen voor dit soort vraagstukken. Door het jaar heen en tijdens DDW organiseren we, in samenwerking met de partners, verschillende bijeenkomsten, workshops, conferenties en exposities om de uitkomsten van deze ontwerptrajecten te delen en presenteren.

Functieomschrijving:

Je bent een ervaren all-round Marketing, communicatie & PR professional die samen met de programmamanagers in staat is de doelstellingen van World Design Embassies en What if Lab te vertalen naar sterke waardeproposities die je via een impactvolle communicatiestrategie en concrete communicatieplannen in de markt zet.
Hierin weet je in te spelen op de verwachtingen van partners en waardevolle proposities te ontwikkelen om hun zichtbaarheid en binding met de programma’s te realiseren. Je denkt vanuit klantreizen en je ontwikkelt daarvoor sterke content formats die je effectief via relevante online en offline kanalen in weet te zetten.
Samen met de medewerkers Digital en Content zorg je voor de realisatie van de plannen en dagelijkse operatie van alle communicatie activiteiten. Daarnaast onderzoek en ontwikkel je doorlopend interessante invalshoeken die voor media relevant zijn en bent actief bezig deze te pitchen bij de juiste media.
Je bent onderdeel van het Design Works team en rapporteert dagelijks aan de Head of Design Works. Functioneel rapporteer je aan de CMO van Dutch Design Foundation.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je ontwikkelt klantinzicht en vertaalt deze inzichten naar klantreizen voor de meest relevante doelgroepen van Design Works.
 • Vanuit deze klantreizen ontwikkel je in nauw overleg met de Head of Design Works en de CMO een marketingcommunicatie strategie die je vertaalt in concrete actieplannen.
 • Je bedenkt, initieert en realiseert relevante content (formats) die je samen met een communicatiemedewerker succesvol wegzet in het kanaal met de grootste impact.
 • Je bouwt en onderhoudt relaties met relevante regionale, landelijke en internationale pers en media en je ontwikkelt media samenwerkingen die bijdragen aan de zichtbaarheid en impact van de programma’s en de stakeholders.
 • Je onderhoudt contacten met externe partijen (stakeholders, overige samenwerkingspartners voor content en events, ontwerpbureaus, tekstschrijvers). 

Wat wij verwachten

 • We verwachten dat je minimaal bent opgeleid op Hbo-niveau, bij voorkeur richting marketing en/ of communicatie.
 • Je bent bekend met en begrijpt digitale marketing en de kanalen, tools en platforms die vandaag de dag worden ingezet.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare marcom ervaring in een business-to-business omgeving, waarin PR een belangrijke component in je functie was.
 • Je bent een allrounder die zowel strategisch als operationeel sterk is. Je krijgt energie van het bedenken van plannen maar bent ook hands on in de perfecte uitvoering en geeft die mentaliteit ook door aan je collega’s.
 • Je beweegt je natuurlijk in multi-stakeholder omgevingen waar je continue balans moet zoeken in wensen en behoeften van de verschillende partners op gebied van zichtbaarheid en communicatie.
 • Je bent een optimistische en kritische teamplayer die goed gedijt in een platte organisatie waar een informele sfeer heerst, maar de lat wel hoog ligt.
 • Je legt makkelijk nieuwe contacten en hebt een relevant netwerk in communicatie en media en/of bent in staat om dit in korte tijd op te bouwen en te onderhouden.
 • Je hebt affiniteit met de creatieve industrie bij voorkeur specifiek in het domein design en innovatie.
 • Je hebt interesse in maatschappelijke thema’s en bent gemotiveerd om de ontwikkelingen te volgen en te vertalen naar jouw werkzaamheden.
 • Je hebt een prettige maar duidelijke manier van communiceren zowel verbaal als schriftelijk in Nederlands en Engels. Daarmee weet je op een prettig overtuigende wijze jouw visie of plannen te presenteren.

Wat wij bieden

 • Een uitdagende en afwisselende werkplek binnen een fijn en flexibel team dat vol enthousiasme en optimisme werkt aan het realiseren van doelstellingen van DDF.
 • De mogelijkheid om jezelf in korte tijd enorm te ontwikkelen met veel ruimte voor eigen inbreng en uitvoer van eigen voorstellen.
 • Je werkt vanuit het goed bereikbare DDF kantoor op het inspirerende Strijp-S, één van de creatieve hotspots van Eindhoven.
 • Voor deze senior positie bieden wij een marktconform salaris, passend bij opleiding en ervaring van de kandidaat.

Diversiteit

DDF onderschrijft de Code Cultural Governance, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie. In dat kader streeft DDF naar diversiteit in personeel, programma, partners en publiek. Daarom nodigen wij nadrukkelijk mensen met verschillende achtergronden in afkomst en cultuur uit om te solliciteren.

Ben je geïnteresseerd?

Deze vacature is gesloten. Sollicitaties ingediend na de sluitingsdatum worden niet in behandeling genomen.

Labels