Nieuws

Vacature – Manager PR & Media

Dutch Design Awards Award Night 2019
DDA Award Night 2019 © Igor Vermeer
Nieuws
12 januari, 2021
Artikel

Dutch Design Foundation (DDF) in Eindhoven zoekt een Manager PR & Media voor 32 uur per week. De sluitingsdatum is 15 januari 2021.

Over DDF

Wij zijn optimisten! Wij geloven in het probleemoplossend vermogen van ontwerpers en bieden hen kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. Door te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst versterken we hun positie en betekenis tot ver buiten Nederland. Dat doen wij door de het organiseren van Dutch Design Week, World Design Embassies, Dutch Design Awards en What if Lab. Onze organisatie, Dutch Design Foundation (DDF), is een stichting zonder winstoogmerk met een tweehoofdige directie en een Raad van Toezicht.

Manager PR & Media

32 uur per week

Voor uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een Manager PR & Media. Startdatum: 1 maart 2021, indien mogelijk eerder. Het gaat om een dienstverband voor bepaalde tijd, waarbij het streven is om t.z.t. te komen tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Werken bij DDF

DDF heeft een platte organisatiestructuur waarbij transparantie over processen en resultaten voorop staat. Dit betekent dat de Manager PR & Media ook input wordt gevraagd op strategische keuzes van DDF. Ons personeelsbestand bestaat uit een kern van mensen in vaste dienst met daaromheen een flexibele schil. In de aanloop naar het jaarlijkse evenement Dutch Design Week breidt het team van DDF zich tijdelijk uit van circa 25 personen tot circa 60 personen. Onderling bestaat er een warme en informele sfeer waarbij we als team kritisch naar elkaar kijken en door middel van opbouwende feedback continu reflecteren op de processen binnen onze organisatie.

Dutch Design Week (DDW)

De Manager PR & Media zal binnen DDF werkzaam zijn voor alle labels maar heeft een belangrijke focus op DDW. Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse DDW plaats. DDW is het grootste designevenement van Noord-Europa en presenteert werk en concepten van ruim 2600 (inter)nationale ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Hoewel tijdens DDW alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. DDF ziet het als opgave om te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst voor iedereen en om de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers daarbij te versterken.

Functieomschrijving:

Als ervaren PR & Media professional begrijp je hoe het internationale media landschap in beweging is en ontwikkel je een winnende strategie om met de voor DDF meest relevante media outlets vernieuwende samenwerkingen aan te gaan. Het doel van deze samenwerkingen is om gedurende het jaar, maar vooral in aanloop naar DDW, media aandacht te genereren voor haar deelnemende ontwerpers en partners.

Je onderzoekt en ontwikkelt interessante haken die je vervolgens als verhalen pitcht bij de nationale en internationale media. Dat doe je consequent vanuit het design DNA narratief van DDW en vanuit het inzicht in de jaarlijkse content kalenders van de relevante media outlets. Om dat goed te kunnen doen werk je via persoonlijk relatiebeheer aan sterke en relevante ingangen bij de media outlets door het jaar heen. Daarmee ben je voor DDF een belangrijke connectie tussen de interne organisatie en de buitenwereld

In aanloop naar en tijdens DDW ben je de spelverdeler op gebied van PR & Media. Je waakt persoonlijk over het succes van de samenwerkingen met de meest cruciale mediapartners. Daarnaast manage je de organisatie van de gehele inboundflow van de ruim vijfhonderd internationale persaccreditaties voor DDW en bijbehorende content pitches.

Je bent onderdeel van het Marketing team maar werkt daarnaast nauw samen met enerzijds het Programma team en anderzijds het Business Development team. Tenslotte ben je verantwoordelijk voor de corporate communicatie van de organisatie waaronder woordvoering en generale persberichtgeving.

Kerntaken van de Manager PR & Media

– Inzicht: tot in detail weten voor wie je wat, waarom moet gaan realiseren
– Ontwerp: ontwikkelen van de best mogelijke klantbeleving voor mediarelaties
– Relatie: onderhouden van bestaande media relaties, en werven van nieuwe relaties
– Bouwen: ontwikkelen van inspirerende content samenwerkingen
– Promoten: pitchen van relevante verhalen naar relevante media outlets

Wat wij verwachten

– We verwachten dat je minimaal bent opgeleid op Hbo-niveau in de richting van marketing en/of communicatie. Je hebt ruime ervaring in rollen met een grote focus op PR. Bij voorkeur heb je werkervaring in het designveld, maar een sterke affiniteit met design is zeer gewenst.
– Je hebt een relatie-gedreven instelling en streeft naar verbinding en win-win situaties, waardoor jij anderen succesvol maakt en anderen jou het succes gunnen. Je schakelt gemakkelijk met diverse niveaus van stakeholders, van junior tot VIP.
– Je bent absoluut een teamspeler, maar weet ook heel krachtig zelf te initiëren en uit de startblokken te schieten. Je begrijpt dat PR & Media een tool is uit de marketing toolbox en dat succes enkel behaald kan worden als het gehele team presteert.
– Je begrijpt het speelveld van internationale media publishers en ziet de ontwikkelingen die dat speelveld dicteren. Je weet daarop te acteren met voorstellen voor creatieve vernieuwende samenwerkingen met deze media publishers.
– Je gelooft dat content de kern van alle media samenwerkingen is en begrijpt wat er nodig is voor de ontwikkeling van goed presterende content. Daarin heb je (of ontwikkel je) een heldere visie rondom samenwerkingen en content eigenaarschap.
– Je bent vanzelfsprekend ‘digital savy’ en begrijpt moderne digitale marketing en de kanalen, tools en platforms die moderne organisaties gebruiken om succesvol te zijn. Idealiter ben je bekend met Salesforce en werk je met tools als Slack, Trello en Miro.
– Je hebt affiniteit met de creatieve industrie bij voorkeur specifiek in het domein design en innovatie. Daardoor ben je in staat om zowel binnen het ontwerpveld te fungeren als klankbord, maar weet je je tevens goed staande te houden in een corporate wereld.
– Je hebt een prettige maar duidelijke manier van communiceren zowel verbaal als schriftelijk in minimaal Nederlands en Engels. Daarmee weet je op een prettig overtuigende wijze jouw visie of plannen te presenteren.

Wat wij bieden

– Een uitdagende en afwisselende werkplek binnen een fijn en flexibel team dat vol enthousiasme en optimisme werkt aan het realiseren van de doelstellingen van DDF.
– De mogelijkheid om jezelf in korte tijd enorm te ontwikkelen met veel ruimte voor eigen inbreng en uitvoer van eigen voorstellen.
– Een kans om je internationale netwerk binnen het culturele- en designveld aanzienlijk uit te breiden met topspelers.
– Je werkt vanuit het goed bereikbare DDF kantoor op het inspirerende Strijp-S, één van de creatieve hotspots van Eindhoven.
– Voor deze senior positie bieden wij een competitief en marktconform salaris, passend bij opleiding en ervaring van de kandidaat.

Diversiteit

DDF onderschrijft de Code Cultural Governance, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie. In dat kader streeft DDF naar diversiteit in personeel, programma, partners en publiek. Daarom nodigen wij nadrukkelijk mensen met verschillende achtergronden in afkomst en cultuur uit om te solliciteren.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan vóór 15 januari 2021 je CV en een (korte) motivatie naar: mark@dutchdesignfoundation.com. Meer informatie is te verkrijgen bij Mark de Greeff via mark@dutchdesignfoundation.com. Wij beantwoorden geen acquisitie emails.

Labels