Nieuws

Vacature – Relatiemanager Partnerships & Designtours

Nieuws
18 december, 2020
Artikel

Dutch Design Foundation zoekt een Relatiemanager Partnerships & Designtours voor 24 tot 32 uur per week. Het betreft een een betaalde functie, Parttime. De sluitingsdatum is 15-01-2021.

De startdatum is 1 maart 2021, indien mogelijk eerder. Het gaat om een dienstverband voor bepaalde tijd, waarbij het nadrukkelijke streven is om te zijner tijd te komen tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Werken bij DDF
DDF heeft een platte organisatiestructuur waarbij transparantie over processen en resultaten voorop staat. Dit betekent dat de Relatiemanager Partnerships & Designtours ook input wordt gevraagd op strategische keuzes van DDF. Ons personeelsbestand bestaat uit een kern van mensen in vaste dienst met daaromheen een flexibele schil. In de aanloop naar het jaarlijkse evenement Dutch Design Week breidt het team van DDF zich tijdelijk uit van circa 25 personen tot circa 60 personen.

Onderling bestaat er een warme en informele sfeer waarbij we als team kritisch naar elkaar kijken en door middel van opbouwende feedback continu reflecteren op de processen binnen onze organisatie.

Dutch Design Week (DDW)
De Relatiemanager Partnerships & Designtours zal binnen DDF ook werkzaam zijn in het kader van DDW. Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse DDW plaats. DDW is het grootste designevenement van Noord-Europa en presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Hoewel tijdens DDW alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. DDF ziet het als opgave om te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst voor iedereen en om de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers daarbij te versterken.

Functieomschrijving
De Relatiemanager Partnerships & Designtours is een enthousiaste, gedreven en creatieve persoonlijkheid die met aansprekende merkversterkende proposities inkomsten weet te genereren uit de professionele markt en zo helpt de DDF doelstellingen te realiseren. In deze functie ligt de focus op de zakelijke markt. Uitgangspunt is realisatie van meetbaar succes binnen het drieluik van matchmaking: koppeling van professionals met het ontwerpveld, realiseren van relevante partnerships voor DDF en het onderhouden van deze waardevolle relaties. De relatiemanager is werkzaam in het team van de Head of Partnerships en kan (tijdelijke) medewerkers en stagiaires aansturen.

De Relatiemanager Partnerships & Designtours vervult de navolgende taken:

– Je bent samen met Head of Partnerships verantwoordelijk voor het uitvoeren van het business partnership-plan en vervult indien nodig een assisterende binnendienst rol.

– Aan de hand van de ambities en het partnership-plan identificeer en benader je actief potentiële partners met aantrekkelijke proposities die resulteren in zowel duurzame partnerships met DDF als in directe verdienmodellen als Designtours en Trendsessies.

– Je bent medeverantwoordelijk voor het relatiebeheer van partners als ABN AMRO en VPRO. Je neemt de verantwoording voor uitwerking en begeleiding van de gemaakte afspraken op het gebied van branding, activaties en hospitality. Dit doe je in samenwerking met de afdelingen programma, productie en marcom.

– Een strakke planning, administratie en een up-to-date CRM-systeem zijn een vanzelfsprekend onderdeel van je werk; ervaring met Salesforce is een pré.

– Je bent verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van Designtours, zowel tijdens Dutch Design Week als in separaat op te zetten initiatieven waarbij deze tours een logisch onderdeel zijn. Je geeft daarbij sturing aan je collega’s van het uitvoerende projectteam.

Functie-eisen

– Je hebt affiniteit met de ambities van het DDF en bent een liefhebber van het ontwerpvak, vooral in de context van design-maatschappij-impact.

– Je hebt een hbo werk- en denkniveau.

– Je hebt minimaal twee jaar werkervaring met accountmanagement, partnerships en relatiemanagement met de zakelijke markt.

– Je bent een allrounder die zowel conceptueel als operationeel sterk is. Je krijgt energie van de ontwikkeling en perfecte uitvoering van partnerprogramma’s en geeft die ook door aan je collega’s.

– Je ziet kansen, bent creatief in het bedenken van voorstellen en het oplossen van problemen.

– Je bent een optimistische en kritische teamplayer die goed gedijt in een matrixorganisatie waar een informele sfeer heerst en de lat hoog ligt.

– Je legt makkelijk nieuwe contacten en hebt een relevant netwerk en/of bent in staat om dit in korte tijd op te bouwen en te onderhouden.

– Je bent communicatief sterk, kunt mensen in woord en geschrift overtuigen, enthousiasmeren en mobiliseren op basis van een goed onderbouwd verhaal.

DDF biedt jou

– Een uitdagende en afwisselende werkplek binnen een fijn en flexibel team dat vol enthousiasme en optimisme werkt aan het realiseren van de doelstellingen van DDF.

– De mogelijkheid om jezelf in korte tijd enorm te ontwikkelen met veel ruimte voor eigen inbreng en uitvoer van eigen voorstellen.

– Een kans om je netwerk binnen het culturele- en designveld aanzienlijk uit te breiden.

– Een fijne werkplek in een aangenaam en goed bereikbaar kantoor in Eindhoven.

Diversiteit
DDF onderschrijft de Code Cultural Governance, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie. In dat kader streeft DDF naar diversiteit in personeel, programma, partners en publiek. Daarom nodigen wij nadrukkelijk mensen met verschillende achtergronden in afkomst en cultuur uit om te solliciteren.

Deze vacature is inmiddels gesloten.

Labels