Labels

Dutch Design Week

Experiment, innovation and cross-overs in design

Bezoek website
DDW Ketelhuisplein 2018
Design Academy Eindhoven ©Cleo Goossens
TU/e Mind the Step ©Boudewijn Bollmann
Dutch Invertuals | Takeaway ©Boudewijn Bollmann
Labels

DDF is de organisatie achter (o.a.) Dutch Design Week (DDW), maar wat is DDW precies?

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven het grootste designevenement van Noord-Europa plaats, DDW. Het negendaagse design festival presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, feesten, netwerkbijeenkomsten, debatten en een muziekfestival: DDW Music Festival.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

DDF vindt het van groot belang om haar bezoekers zo goed mogelijk te gidsen door de week en hen bewust te maken van de betekenis van design voor de samenleving. Afgelopen jaar is daarom gekozen voor een gecombineerde onderzoeksaanpak, waarbij kwantitatieve en kwalitatieve methoden zijn ingezet om inzichten te krijgen in de relatie tussen een bezoek aan het festival en de manier waarop dit bezoek resulteert in grotere kennis en begrip van design. Lees hier het Impactonderzoek van Dutch Design Week 2019.

  • Stichting Doen
Labels