Labels

What if Lab

What if Lab daagt het bedrijfsleven en de ontwerpwereld uit om samen te komen tot concrete antwoorden op actuele vraagstukken.

Bezoek website
What if Lab - Leolux 2030 - Studio Lonk
What if Lab - NS - Luisterruit - Tom Lois & Manon van Hoeckel
What if Lab - Sustainable Society - Vivian Maretina & Marleen van Bergeijk
What if Lab Provincie Noord Brabant - Bepaalbak - Bouke Bruins & Daan Wubben
Labels

Hoe intensifieer je de samenwerking tussen ontwerper en bedrijfsleven of overheid? Het What if Lab is hierop het antwoord. Door uitdagingen bij het bedrijfsleven en overheden op te halen en deze voor te leggen aan de designer, worden verrassende resultaten geboekt. Bedrijven en dienstverlenende organisaties krijgen de kans om nauw samen te werken met professionals in design. Ontwerpers kunnen zich op hun beurt vastbijten in omvangrijke, meer complexe uitdagingen – en verbreden tegelijkertijd hun netwerk.

Hoe ziet dit proces er precies uit? De partij met een specifiek vraagstuk daagt de ontwerper uit zich in te schrijven met een concept. Vervolgens selecteert de organisatie een aantal ontwerpers die tegen betaling een concept nader mogen uitwerken. De volgende stap is dat één ontwerper wordt verkozen om met een prototype of definitief product te komen.

Op deze manier maakt de partij met een vraagstuk op een laagdrempelige en overzichtelijke manier kennis met de oplossingskracht van designers. Dutch Design Foundation (DDF) begeleidt het traject en ondersteunt bij het definiëren van een duidelijke ontwerpvraag.

Labels