Nieuws

Dutch Design Foundation te gast bij De Metercast van Alliander

Nieuws
13 mei, 2024
Artikel

Martijn Paulen en Katja Pahnke, de directeuren van Dutch Design Foundation, waren te gast bij De Metercast, de nieuwste podcast van energienetwerk Alliander. In deze podcast lichten ze toe hoe ontwerp een essentieel onderdeel is van ons leven en hoe Dutch Design Foundation organisaties en bedrijven helpt om antwoord te geven op maatschappelijke vraagstukken.

De samenleving staat voor grote uitdagingen. Samen met bedrijven, hogescholen en universiteiten werkt Dutch Design Foundation aan oplossingen. Katja Pahnke ziet dat zelfs als een plicht: ‘We hebben grote transities waar we voor staan […] we hebben de verplichting om onze collectieve intelligentie ter beschikking te stellen om de grote problematieken waar we voor staan te lijf te gaan en op te lossen.’

Dutch Design Foundation ziet de samenleving als opdrachtgever. Want, vraagt Martijn Paulen, een uitdaging als de energietransitie, van wie is die? “Is die nou van de overheid? Is die van de gebruiker? Is die van de bedrijven?”. Die is van ons allemaal. Wij creëren ruimte voor creatie en experiment om antwoorden te zoeken voor bijvoorbeeld de energietransitie.

Wil je de hele podcast luisteren? Vind deze op Spotify.

Labels