Nieuws

Oscar Kneppers nieuw lid Raad van Toezicht DDF

Nieuws
30 januari, 2023
Artikel

Met veel plezier en gepaste trots melden we de benoeming van een nieuw lid van de Raad van Toezicht (RvT) van DDF: Oscar Kneppers!

We stellen Oscar graag nader voor:

Oscar is een succesvol serial entrepreneur, tech-investeerder en gevierd internet uitgever. Hij startte zijn carrière in 1991 bij de Amerikaanse tech-uitgever IDG waarvoor hij in Nederland MacWorld maakte, het eerste Nederlandse internet magazine ‘Net Magazine’ (1994) opzette en vervolgens het succesvolle online tech-channel Webwereld (1995) lanceerde.

In 1998 richtte Oscar zijn eerste bedrijf op: Emerce, een magazine, website en events over e-business, digital marketing en technologie. Emerce wordt nog steeds beschouwd als het meest prominente Internet- en e-commerce merk van Nederland. In 2005 lanceerde hij Bright, een cross-media titel voor digital lifestyle, creative design en innovatieve technologie. Vervolgens heeft Oscar in 2010 Rockstart opgericht.  ‘Deze ‘Global Startup Machine’ helpt startups meer succesvol te zijn door ze ‘early stage’ te begeleiden met funding en ze te koppelen aan mentoren en investeerders. Rockstart is actief in Amsterdam, Kopenhagen en Bogota. Rockstart omvat nu een familie van meer dan 300 bedrijven uit meer dan 60 landen. Oscar is opgegroeid in Veldhoven en woont met zijn gezin in Amsterdam.

Met dit geweldige en enthousiaste lid in onze RvT zullen we als DDF blijven werken we aan de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers en laten we zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst.

Labels