Nieuws

Publieks-jaarverslag 2021

Nieuws
6 december, 2022
Artikel

Met gepaste trots presenteren wij hierbij het eerste publieksjaarverslag van Dutch Design Foundation (DDF) als BIS instelling.

Wat waren we blij toen we medio 2020 vernamen dat onze BIS aanvraag was gehonoreerd! Dat bericht bracht een golf aan energie teweeg die ervoor zorgde dat wij onze mouwen tot boven de ellebogen hebben opgestroopt met als doel om volop aan de slag te gaan met hetgeen we in ons activiteitenplan uiteen hadden gezet. Na de euforie van de BIS toekenning in de zomer van 2020 kregen we, slechts 2,5 week voor aanvang van Dutch Design Week (DDW) 2020, een wel heel bittere pil te slikken toen de Gemeente Eindhoven -vanwege corona- moest besluiten dat DDW20 alleen online plaats zou kunnen vinden. Dit besluit betekende dat een streep gezet werd door een 19 jaar oud proces waarbij DDF, samen met de ontwerp community, partners en vrienden, maandenlang met volledige toewijding en overgave werkt aan DDW. Een besluit dat enorme impact had op alle betrokken ontwerpers, partners en de brede keten van toeleveranciers van DDF en niet in de laatste plaats op de loyale bezoekers van DDW.

In 2021 lag onze focus dan ook voor een belangrijk deel op het neerzetten van een impactvolle DDW. Impactvol in de eerste plaats voor de ontwerp community die de aandacht en relevante ontmoetingen en opdrachten meer dan ooit konden gebruiken. Zij stonden, zij aan zij met ons, te trappelen om de wereld, niet alleen door middel van DDW maar via al onze projecten, te laten zien hoe ontwerpkracht bij kan dragen aan het bieden van nieuw perspectief. Dit verslag laat zien dat het gelukt is om dit perspectief te schetsen.

De eerste maanden van 2022 zijn wat ons betreft een bevestiging van het feit dat er dermate veel gaande in de wereld dat we meer dan ooit het perspectief en de bevlogenheid van ontwerpers nodig hebben. Zij vormen een voorhoede van gewetensvolle toekomstbouwers die, vanuit het algemene belang, komen met oplossingsrichtingen voor uitdagingen zoals bijvoorbeeld het stikstofvraagstuk. Ontwerpers kunnen ons helpen bij het uitzetten van een koers die ons leidt naar een duurzame, socialere en meer rechtvaardige toekomst. Wij willen een bijdrage leveren aan die koers door met alles wat we in ons hebben nu in en de toekomst ontwerpkracht te versterken.

Lees het volledige publieksjaarverslag hier!

Labels