Labels

World Design Embassies

Bezoek website
Labels

World Design Embassies zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. In open coalities werken we met partners en ontwerpers aan de toekomst.

Technologisering, klimaatverandering, verstedelijking, nieuwe vormen van globalisering, individualisering… Het is slechts een greep uit de vele ontwikkelingen die spelen in onze samenleving. De een ziet ze als bedreiging, de ander als kans om nieuwe dingen uit te proberen. Wij geloven in de kansen en gaan samen met specialisten, makers, ontwerpers, gebruikers en veranderaars de uitdaging aan om de vraagstukken anders aan te pakken. De gekozen oplossingen uit het verleden bieden niet altijd garanties voor de toekomst. De wereld is in transitie en dat vergt tegelijk visie en pragmatiek; daarom werken we samen met partners en ontwerpers aan nieuwe vergezichten en verbeteringen in de praktijk van nu.

Embassies for the future

Meer dan ooit tevoren is er behoefte aan een brede inzet van designers, designmethodologie en -vaardigheden. Om nieuwe toepassingen vorm te geven in producten en diensten, maar ook om de ketens en systemen van vorm en betekenis te voorzien. En misschien zelfs wel om de manier waarop we samenwerken een vorm mee te geven die ons dichter bij resultaat brengt. Bovenal weten designers in alles de mens of de eindgebruiker centraal te stellen. Wij geloven dat we die toekomst samen maken: met gebruikers en consumenten, met bewoners en inwoners, met bedrijven en ondernemers, met overheden en beleidsmakers, met specialisten en onderzoekers. En natuurlijk met creatieve denkers, doeners en makers.

Veelal gaat het om nieuwe samenwerkingen tussen partners en sectoren die elkaar eerder niet zo snel zouden opzoeken. Dit doen we in de ambassades voor de toekomst wel. Geen ambassades die nationale belangen vertegenwoordigen, maar ambassades die vraagstukken uit de samenleving bij elkaar brengen onder één thema.

De toekomst vraagt zowel om het verkennen van verschillende visies als om concrete antwoorden. Door dit samen te doen, brengen we expertise bij elkaar die geen van ons allen individueel zouden kunnen organiseren. We werken pragmatisch en concreet, tegelijk vernieuwend en speculatief. Om het in de woorden van één van onze partners te zeggen: we brengen futuring fieldlabs en speculative space bij elkaar. En ook daarvoor lijkt de ambassade een geschikte en veilige plek om een nieuwe aanpak uit te proberen, en anderen te inspireren dat over te nemen of verder toe te passen.

  • College_van_Rijksadviseurs
  • Click_NL
  • Biobased Creations
  • Design_United
  • Health Hub Utrecht
  • Dutch Design Foundation
Labels