Nieuws

Eindhoven Design District is live!

Nieuws
11 oktober, 2022
Artikel

Eindhoven barst van ontwerp! Denk aan Dutch Design Week, talentvolle ontwerpers, inspirerende exposities, creatieve districten en innovatieve bedrijven. Maar al die ontwerpkracht is niet altijd even zichtbaar. Tijd om daar verandering in te brengen. Onder de noemer Eindhoven Design District (EDD) maken we design zichtbaar en beleefbaar.

EDD brengt je langs ‘verborgen’ ontwerpplekken, zoals de vele creatieve broedplaatsen in de stad. En langs stedelijke ontwikkelingen, waarbij je vaak niet eens doorhebt dat er een ontwerper aan te pas kwam. Om te zorgen dat onze stad nog meer gebruik maakt van haar ontwerpkracht, ondersteunen we ook nieuwe projecten. Met co-financiering, maar ook door ons netwerk en onze expertise in te zetten.

De gloednieuwe EDD website staat nu live

EDD wil ontwerp en technologie in Eindhoven een groter podium bieden en design thinking stimuleren bij bedrijven en overheden. Op de website vind je informatie over de projecten die EDD realiseren en best-practices uit het Eindhovense ontwerpveld. Bezoek hier de website!

 

Luister nu de eerste afleveringen van De Tekentafel

Een ander medium waarmee EDD ontwerpers een podium biedt is de podcast De Tekentafel. World Design Embassies en EDD initieerde deze podcast in de zomer van 2021 en inmiddels staan er tien afleveringen online. In De Tekentafel gaat journalist Niels Guns elke maand met verschillende gasten in gesprek over de kracht van ontwerp bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hoe haal je het meeste uit een traject met ontwerpers, wat is een succesvolle samenwerking en wat kan het een organisatie bieden? Benieuwd naar de podcasts? Luister ze hier!

Eindhoven Design District is een initiatief van Gemeente Eindhoven, Dutch Design Foundation en Eindhoven365. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Regio Deal Brainport.

Labels