Nieuws

Nieuwe focus voor DDF-directeur Martijn Paulen

Nieuws
11 februari, 2022
Artikel

Martijn Paulen heeft na negen jaar besloten de volledige focus te leggen op een nieuwe strategische ontwikkeling van Dutch Design Foundation (DDF) en neemt afstand van zijn rol als boegbeeld van Dutch Design Week (DDW). DDF heeft zich naast DDW doorontwikkeld, onder andere met World Design Embassies en What if Labs rondom ontwerpkracht voor maatschappelijke uitdagingen. Daar wil de organisatie, naast kroonjuweel DDW, krachtig op inzetten. Martijn heeft besloten om de gelegenheid aan te grijpen om ruimte te maken voor nieuw creatief leiderschap bij DDW. DDW gaat op zoek naar een nieuw creatief leider en boegbeeld.

Over zijn keuze voor deze nieuwe uitdaging binnen DDF zegt Martijn het volgende: “Met ziel en zaligheid heb ik me de afgelopen 9 jaar volledig op DDW gestort. Voor al die creatieven, de ontwerpers, de onbevangen wereldverbeteraars en scriptschrijvers van onze toekomst heb ik me met veel passie ingezet om DDW te helpen doorontwikkelen. Samen hebben we er een succes van gemaakt, wat zelfs door de overheid erkend is als onmisbaar voor de Nederlandse creatieve basisinfrastructuur. DDW is een ultiem voorbeeld van hoe ver je kunt komen als je het samen doet. Maar wil je dat DDW een beweging vol vernieuwing blijft, dan moet je zelf ruimte durven maken. Voor nieuw talent met een andere visie, voor diversiteit, een nieuwe generatie, die verder kan op wat we samen gebouwd hebben met de community. Nieuwe energie, andere netwerken en eigen keuzes. Omdat ik me ga focussen op de strategische doorontwikkeling van DDF heb ik besloten dat dit het juiste moment is om ruimte te maken voor DDW. Ik wil iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van DDW tot op het bot danken voor alle inspiratie en inzet. Ongekend!”

Bedrijven en overheden van ontwerpkracht voorzien

In het regeerakkoord staat het concreet: de creatieve industrie wordt nadrukkelijk betrokken bij de grote maatschappelijke opgaven. Maar hoe dan?

DDF werkt al langere tijd aan programma’s en projecten die ontwerpers verbindt aan overheden en bedrijven om hun nieuwe beleid en innovatievermogen te voorzien van ontwerpkracht. Martijn: “Bedrijven en overheden zien in dat oude methodes niet meer werken. DDF gelooft in de kracht van ontwerp om te komen tot nieuwe vragen, inzichten, verbeelding en andere processen om stakeholders te betrekken. We hebben onze organisatie hierin stevig ontwikkeld met de labels World Design Embassies en What if Lab. Juist die richting willen we de komende jaren strategisch veel zwaarder verankeren. En daar ga ik samen met het team met veel passie de tanden in zetten!”

Martijn Paulen blijft als strategisch directeur samen met zakelijk directeur Igor van Hooff verantwoordelijk voor DDF als organisatie.

Labels