Ze zagen dat social designers aan dezelfde vraagstukken werken als hun collega’s bij de politie, maar met een hele andere houding, vaardigheden en instrumentarium. “Kunnen we van elkaar leren en als politie meer bewust bekwaam worden in het toepassen van andere manieren van werken?”, vroegen ze zich af.

De politie is heel systemisch ingericht. Dat is erg belangrijk, want ze wil doeltreffend en efficiënt werken en ook robuust kunnen handelen in geval van een noodsituatie. Maar een maatschappij die snel verandert vraagt om ander gedrag van de Politie. Om samenwerking vanuit empathie en creativiteit, aansluitend bij de waarden en belevingswereld van de burger. En dus schakelden ze hulp in van social designer Tabo Goudswaard.

Wat als we het cognitieve repertoire van de politie serieus uitbreiden met een creatief repertoire?

Onder de naam Social Design Politie staken politieagenten en social designers de koppen bij elkaar. Dat was mooi, maar ook vaak raar en soms zelfs ongemakkelijk voor de deelnemende agenten en de social designers (meld je aan als je het eerlijke verhaal uit hun eigen mond wilt horen). Samen maakten ze het mogelijk om nieuw gedrag en relaties te laten ontstaan. Tijdens de Dutch design Week kunt u in de Embassy of Safety de resultaten van hun samenwerking tot nu toe bekijken.

Groepsfoto
De Goedkeuring - William Nijland en Anne-Deborah Bakker
Onzichtbare verhalen - Anne-Mieke Does, Floor Ziegler en Ingrid Beemsterboer
Transparante Assistent - Sander Veenhof en Dirk-Jan Grootenboer
Agent bijt hond - Wilco Berenschot en Manon van Hoeckel
Beleidsvandalisme - Luuk Rooijakkers en Laila Meliani
De Bijsluiter - Joost-Jelmer Kasper en Lucy van Dorst
ADO - Joris Jansen, Sureyya Acar en Sascha Landshoff
Tabo Goudswaard, Marjon van Gelderen en Arnoud Grootenboer

Alvast meer weten over de projecten? Lees het hier!