Nieuws

Schrijf je nu in voor Dutch Design Awards 2020


Call for Entries DDA 2020
Call for Entries DDA 2020
Nieuws
21 februari, 2020
Artikel

De Call for Entries voor Dutch Design Awards (DDA) 2020 is geopend. Voor het 18e jaar op rij nodigen we ontwerpend Nederland uit om hun beste werk in te sturen. Schrijf je nu in!

Dutch Design Awards
DDA bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen worden bekeken in het licht van de impact die ze hebben op onze samenleving. Daarmee is DDA een aanjager voor het vak in zijn geheel. Het beste Nederlands ontwerp, op een voetstuk én in perspectief geplaatst.

Categorieën en criteria
Deelnemen kan in een van de zes hoofdcategorieën: Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Service & Systems. Daarnaast kunnen jonge ontwerpers zich opgeven voor de Young Designer Award en kun je je als opdrachtgever aanmelden voor de Best Commissioning Award.

Commissies van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inschrijving en gescout werk drie genomineerden per categorie. Een achtkoppige jury selecteert vervolgens in elke categorie de winnaar. Zij kijkt daarbij hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. De commissies en jury hanteren de volgende overkoepelende criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze.

Schrijf je vóór 26 maart 2020 in via: dutchdesignawards.nl/inschrijven.

Labels