Dutch Design Foundation Mission Club

Maak kennis met de Dutch Design Foundation Mission Club

De Mission Club is het netwerk waar ontwerpers en organisaties elkaar ontmoeten. Hier wordt kennis en ervaring gedeeld over de inzet van probleemoplossend ontwerpkracht binnen bedrijven, instituten, overheidsinstanties en meer. Het resultaat is meer creatief oplossingsvermogen bij urgente en complexe vraagstukken.

De maatschappelijke opgaven waar we als samenleving voor staan zijn groot. Ze vragen om fundamentele systeemveranderingen. Daarvoor is samenwerking nodig met partijen die impact kunnen maken op dat systeem. En die de ambitie hebben om met inzet van ontwerpkracht, de grote maatschappelijke opgaven aan te pakken. De Mission Club brengt deze partijen en ontwerpers samen. Om allianties te smeden waarin ontwerpkracht de weg vooruit is.

Voor wie is de Mission Club?

De Mission Club is voor de pioniers die verandering in hun organisatie oppakken. Voor mensen die de uitdagingen aan durven te pakken.

Enerzijds komen die voort uit bestaande en potentiële partners en het netwerk van Dutch Design Foundation, Dutch Design Week, What if Lab en World Design Embassies. Anderzijds sluiten ontwerpers uit ons netwerk met waardevolle ervaring aan. Hierdoor is er een 50/50 balans tussen organisaties en designers.

Het jaarprogramma

Het programma bestaat uit vier bijeenkomsten gedurende het jaar en is online het hele jaar door te vinden. Bovendien werkt het altijd op een persoonlijke manier en op ieder moment. Het netwerk dat we in de afgelopen 22 jaar hebben opgebouwd in de ontwerpgemeenschap is een waardevolle bron en vormt hiervoor de basis.

De jaaragenda

Woensdag 25 oktober Lancering tijdens Dutch Design Week 2023 in Eindhoven
(bekijk het programma hieronder)
Januari 2024 Amsterdam meeting
Maart 2024 Eindhoven meeting
Juni 2024 Rotterdam meeting

Aansluiten bij de Mission Club?

De Mission Club is een nieuw initiatief van Dutch Design Foundation. We kunnen de Mission Club alleen opbouwen met gedreven organisaties en ontwerpers die de waarde van ontwerpkracht erkennen en hun betrokkenheid tonen door tijd, inzet en budget te investeren. 

Ontdek of de Mission Club iets voor jouw organisatie is

Dutch Design Foundation Mission Club Lancering
Woensdag 25 oktober – FIFTH Eindhoven

Programma

08.30 Ontvangst
09.00 Start plenair programma, welkom door host Marsha Simons

Dutch Design Foundation Mission Club – doelstelling
Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation

Designkracht door de ogen van EY
Maton Sonnemans, partner EY VODW | CMO EY Netherlands

09.15 Tafelgesprek Thema: Picture This
Overweeg eens hoe de wereld eruit zou kunnen zien over 20, 50, 100 jaar als we blijven vasthouden aan onze huidige levenswijze. Picture This fungeert als een dringende oproep om deze toekomst te overdenken en er verandering in te brengen. Ontwerpers spelen een onmisbare rol door alternatieve denkrichtingen en de kracht van visualisatie te benutten. Het is van cruciaal belang dat designprojecten daadwerkelijk succesvol zijn en vooruitgang boeken. Maar wat zijn de sleutelfactoren voor deze daadkrachtige ontwerpen? Hierover gaan we in gesprek met elkaar.

Tabo Goudswaard, social desiger

Emy Bensdorp, designer
René van Geer, Secrid
Geert van Bakel, Sweco

09.45 Wissel: vanuit plenaire zaal naar round table ruimte
09.50 Round tables o.l.v. tafelhosts* ‘Sleutelfactoren van succesvolle ontwerp trajecten’
Deelnemers worden verdeeld in kleine groepen van organisaties en ontwerpers om ervaringen te delen en van elkaar te leren. De tafelindeling is zorgvuldig gepland.
10.30 Afsluiting inhoudelijke programma, napraten met koffie/thee
10.45 Vertrek Design Tour; ervaar Dutch Design Week o.l.v. een ervaren Design Guide
11.00 Einde
Labels