Nieuws

BAD Award winnaars zijn bekend!

Nieuws
7 juni, 2022
Artikel

Een ‘smerig’ en inclusief anatomieboek door Kuang-Yi Ku en Henry de Vries (AmsUMC/GGD). Een nieuwe intuïtieve manier van zintuiglijk contact en communicatie met de wereld door Marlot Meyer en Marcel de Jeu & Jos van der Geest (Erasmus MC). En de wederopstanding van de mythische Zeeuwse godin Nehalennia die ons kan helpen met modder en overstromingen te leven in plaats van ertegen te vechten, door ontwerpstudio Nonhuman Nonsense en Marte Stoorvogel (NIOZ).

Dit zijn de winnende projecten van 3 teams van kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers van de elfde internationale Bio Art & Design (BAD) Award, die vorige week in Eindhoven werden geselecteerd. Zij ontvangen elk 25.000 euro om hun voorstel uit te werken en een installatie te maken die eind dit jaar te zien zal zijn in MU Hybrid Art House.

BAD Award

De jaarlijkse Bio Art & Design (BAD) Award stimuleert opkomende ontwerpers en kunstenaars zich te verdiepen in de wereld van bio art en design, en nieuw multidisciplinair werk te produceren. Dit kan betrekking hebben op tal van gebieden. Denk aan duurzaamheid, voeding en gezondheid. Maar ook biotechnologie, tuinbouw en landbouw. Van nieuwe materialen tot ethiek en van moleculen tot het universum en elke bio-entiteit daartussenin, natuurlijk en synthetisch.

Sinds 2022 wordt de BAD Award mogelijk gemaakt en ondersteund door een samenwerkingsconsortium van culturele partners uit Eindhoven: BioArt Laboratories, Dutch Design Foundation, MU Hybride Kunsthuis, en Next Nature Network.

Labels