Nieuws

Koningin Máxima bezoekt ontwerpers in Eindhoven

Foto: about.today
Nieuws
17 februari, 2023
Artikel

17 februari bracht koningin Máxima een werkbezoek aan ontwerpers in Eindhoven. Tijdens het bezoek stond centraal hoe een hecht netwerk van designers en creatieve broedplaatsen in Eindhoven Design District bijdraagt aan de internationale positie van Nederlands design.

NUL ZES

De koningin bezocht eerst NUL ZES op het NRE-terrein. NUL ZES is een ontwerperscollectief en creatief laboratorium voor designers, architecten en onderzoekers. Koningin Máxima ontmoette er onder andere NUL ZES oprichter Renee Scheepers en ontwerpers Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers van studio Alissa+Nienke, die er hun materiaal- en vormonderzoek doen. Met hen ging Máxima in gesprek over hun voorbereiding op Milan Design Week 2023.

Kazerne

Aansluitend bracht de koningin een bezoek aan Kazerne, een expositieruimte met een designhotel en twee restaurants. Door ontmoetingen, exposities en cross-over-projecten biedt Kazerne een podium aan de creatieve industrie. Máxima sprak met initiatiefnemer en ontwerper Annemoon Geurts en met ontwerpers en vertegenwoordigers van bedrijven uit Eindhoven.

Foto: about.today
Labels