Nieuws

Minister van Engelshoven bezoekt virtuele Dutch Design Week

Nieuws
2 november, 2020
Artikel

Op vrijdag 23 oktober bracht trouwe DDW-bezoeker en Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, een virtueel bezoek aan Dutch Design Week (DDW) 2020.

De minister werd virtueel welkom geheten door Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation. Hij belde in vanuit zijn tuinhuis (hij zit in quarantaine in verband met zijn positief op corona geteste vrouw en zoon) en vertelde over de wending naar een volledig virtueel design festival. Wat waren de fysieke plannen die er lagen voor een corona-proof festival met inachtneming van de 1,5 meter realiteit? En hoe ziet het digitale festival er nu uit?

De minister kreeg een rondleiding door de digitale wereld van DDW en werd meegenomen door een van de 500+ 3D Viewing Rooms die het online festival te bieden heeft. Hierop volgden verschillende gesprekken met de ontwerpers die dit jaar deelnemen aan de virtuele DDW: Mitchell Jacobs (creative director Studio Tast), Nienke Hoogvliet (Studio Nienke Hoogvliet), Floris Schoonderbeek (Studio Floris Schoonderbeek), Nina Rodenburg (industrieel ontwerper en onderdeel van Design United expo), Frederike Top (course director Product Design, Willem de Kooning Academie) en Evy Deelen (student, Willem de Kooning Academie).

Onderwerpen die werden aangehaald waren o.a. onderwijs en ontwerpen ten tijde van corona en financiering voor projecten op de kruising van ontwerp en de wetenschap.

Bekijk het volledige bezoek in de video hieronder!

Labels