Nieuws

Thema DDW19: If not NOW, then WHEN?

Design Academy at Dutch Design Week 2018 by Sjoerd Eickmans
Design Academy at Dutch Design Week 2018 ©Sjoerd Eickmans
Nieuws
4 oktober, 2019
Artikel

We leven in een paradoxale tijd: Hoewel er tegenwoordig oneindig veel mogelijkheden zijn op het gebied van design, technologie en nieuwe, alternatieve materialen, neemt de onvermijdelijke stroom aan grote vraagstukken sneller toe dan ooit tevoren. De urgentie van deze vraagstukken zal alleen maar groter worden, maar zullen de mogelijkheden in hetzelfde tempo volgen?

Vorig jaar richtte het thema ‘If not us, then who?’ zich op het pakken van je verantwoordelijkheid bij het maken keuzes, als (o.a.) beleidsmaker, gebruiker, opdrachtgever en ontwerper. Het thema van dit jaar roept op tot de vervolgactie en is daarmee letterlijk een call to action. Stel je plannen, ideeën en visies voor de toekomst niet langer uit, maar doe het nu! If not now, then when?!

Martijn Paulen - Directeur DDF
De vraag ‘if not now, then when?’ geldt nu meer dan ooit.

Directeur Martijn Paulen licht de keuze voor het thema toe: “Op het gebied van technologie gaan de ontwikkelingen sneller dan ooit en is niets te gek. De economie draait weer op volle toeren, er is goede scholing, en de wereld stelt zich steeds meer open voor vernieuwing, verandering en verbetering. Kortom, veel lichten staan op groen. Tegelijkertijd staan er nog veel lichten op oranje en rood en is er een duidelijke aanzet tot actie nodig om de urgente vraagstukken aan te gaan. De vraag ‘if not now, then when’ geldt nu meer dan ooit.”

Labels