Nieuws

Thema DDW22 bekend

Nieuws
9 september, 2022
Artikel

Het thema van Dutch Design Week 2022 (DDW22) is bekend: Get Set. Dit thema duidt op een verschuiving in mentaliteit: van voorbereiding naar actie. Een signaal dat voortkwam uit een aantal gesprekken en ontmoetingen met leden uit de ontwerpgemeenschap. Get Set werd door Miriam van der Lubbe, Creative Head DDW22, aangekondigd in een live Q&A op Instagram met designer Pete Fung.

Community-aanpak

De visie van Miriam en DDW-organisatie Dutch Design Foundation (DDF) is diep geworteld in het idee om goed te luisteren naar de ontwerpgemeenschap. Eerder in het jaar organiseerde DDF een aantal bijeenkomsten met zowel groepen als individuele ontwerpers uit verschillende disciplines. Doel was om te kijken waar de gemeenschap nu staat en welke thema’s er leven en daarnaast te praten over de toekomst van de designindustrie. Hoe kan DDW als festival zich het beste verhouden tot het ontwerpveld? Hoe kan DDW ontwerpers helpen om betekenisvolle impact te creëren?

Get Set

Miriam tijdens de live Q&A: “Get Set kun je op veel manieren uitleggen. Natuurlijk moeten we ons voorbereiden op de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, maar we moeten ook de juiste mentaliteit hebben. Slimme coalities smeden en samenwerken aan de missies en uitdagingen waarvoor we staan. Wees voorbereid en erken wat er aan de hand is in de wereld. Voel je betrokken. Maar de belangrijkste boodschap is dat mensen geactiveerd worden. Niets doen is geen optie meer. We moeten nu handelen. Niet alles loopt zoals gepland of gehoopt, maar dat is niet erg. De enige fout die we kunnen maken, is niets doen. Dus: get set!”

Labels