Nieuws

Vacature Design Tours Freelance Producent

Nieuws
21 juni, 2022
Artikel

Dutch Design Foundation (DDF) in Eindhoven zoekt een freelance Producent Design Tours voor de periode september – oktober 2022 | Sluitingsdatum: 11 juli

Producent Design Tours – Beschikbaarheid

Periode september – oktober. Vanaf half september 1 á 2 dagen in de week, in oktober 2 dagen in de week en tijdens Dutch Design Week (22-30 oktober) volledige beschikbaarheid. Het totaal aantal werkdagen komt neer op 12 werkdagen aan voorbereiding en 9 werkdagen voor productie tijdens DDW. Startdatum: 15 september. Het gaat om een freelance functie voor bepaalde tijd, waarbij het streven is dat het een terugkerende opdracht wordt. 

Werken bij DDF

Dutch Design Foundation (DDF) heeft een platte organisatiestructuur waarbij transparantie over processen en resultaten voorop staat. Het personeelsbestand bestaat uit een kern van mensen in vaste dienst met daaromheen een flexibele schil. In aanloop naar het jaarlijkse evenement Dutch Design Week (DDW) breidt het team van DDF zich tijdelijk uit van circa 25 personen tot circa 60 personen. Onderling bestaat er een warme en informele sfeer waarbij we als team kritisch naar elkaar kijken en door middel van opbouwende feedback continu reflecteren op de processen binnen onze organisatie. Team Design Tours is een 4-koppig team, bestaande uit 2 personen die jaarrond werken voor DDF, de freelancer en aan stagiair. 

Dutch Design Week

Als Producent Design Tours zal je binnen Dutch Design Foundation (DDF) werkzaam zijn voor het evenement Dutch Design Week (DDW). De focus voor dit project ligt jaarlijk in oktober, wanneer in Eindhoven de negendaagse DDW plaatsvindt. 

DDW is het grootste design evenement van Noord-Europa en presenteert werk en concepten van ruim 2.600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Hoewel tijdens DDW alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp.

DDW organiseert en faciliteert onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDF ziet het als opgave om te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst voor iedereen en om de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers daarbij te versterken.

Functieomschrijving:

Als Producent Design Tours houdt jij je bezig met het organiseren en ondersteunen van de Design Tours die tijdens DDW plaatsvinden. Design Tours worden jaarlijks georganiseerd om organisaties te verwelkomen op DDW. Het is een moment waarop DDF organisaties onderdompelt in alles wat design te bieden heeft. Het team van ervaren Design Guides nemen hen mee langs spraakmakende en inspirerende projecten die aansluiten bij hun wensen en interesses. We willen samenwerkingen ontwikkelen en connecties leggen door middel van Design Tours en daar hebben we jouw hulp bij nodig. Je zal onderdeel zijn van het team Design Tours & Partnerships en ondersteund in organisatorische werkzaamheden. Je houdt je bezig met taken als het maken en versturen van roosters, draaiboeken en tour programma’s. Je hebt contact met de Design Guides om hun vragen over roosters en tours te beantwoorden. Ook ondersteun je bij het informeren van de ontwerpers wiens projecten in de Design Tours zijn opgenomen. Je bent een belangrijke schakel die helpt om de Design Tours neer te zetten en iedere deelnemer een waardevolle en betekenisvolle beleving te creëren. Wij zijn opzoek naar een iemand met een hands on en sociale mentaliteit die makkelijk mee beweegt in een hectische en drukke omgeving. 

Wie zoeken wij?

  • Je houdt van organiseren en je weet jezelf te redden in de hectiek die DDW met zich meebrengt.
  • Je bent idealistisch, werkt secuur en gestructureerd en hebt oog voor detail.
  • Je denk vooruit, bent proactief, stressbestendig en flexibel.
  • Je bent goed in het behouden van overzicht, terwijl je veel verschillende ballen in de lucht houdt.
  • Je werkt zelfstandig maar vindt het ook leuk onderdeel te zijn van een team.
  • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in het evenementenveld.
  • Uitstekende beheersing van Nederlands & Engels (gesproken en geschreven)

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende en afwisselende werkplek binnen een fijn en flexibel team dat vol enthousiasme en optimisme werkt aan het realiseren van de doelstellingen van DDF en het organiseren van Dutch Design Week.
  • Een dynamische rol waarin je met DDW speelt op topniveau van internationale design events.
  • Een werkplek op het goed bereikbare DDF kantoor op Strijp-S, één van de creatieve hotspots van Eindhoven.

Diversiteit:

DDF onderschrijft de Code Cultural Governance, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie.

In dat kader streeft DDF naar diversiteit in personeel, programma, partners en publiek. Daarom nodigen wij nadrukkelijk mensen met verschillende achtergronden in afkomst en cultuur uit om te solliciteren.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan uiterlijk 11 juli 2022 je CV en een (korte) motivatie naar tours@dutchdesignfoundation.com. Deze mag je richten aan Brigitte Ravensbergen en Marit van der Werf. 

Meer informatie is te verkrijgen via Marit van der Werf, Project Manager Design Tours & Partnerships via tours@dutchdesignfoundation.com

Labels