Nieuws

Vacature Head Development Dutch Design Foundation

Nieuws
16 mei, 2022
Artikel

Dutch Design Foundation (DDF) in Eindhoven zoekt een Head Development voor 24- 32 uur per week | Sluitingsdatum: 31 mei 2022

Wij zijn optimisten!

Wij geloven in het probleemoplossend vermogen van ontwerpers en bieden hen kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. Door te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst versterken we hun positie en betekenis tot ver buiten Nederland. Dat doen wij door de het organiseren van Dutch Design Week, World Design Embassies, Dutch Design Awards en What if Lab. Onze organisatie, Dutch Design Foundation (DDF), is een stichting zonder winstoogmerk met een tweehoofdige directie en een Raad van Toezicht.

Head Development

24- 32 uur per week

Voor uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een Head Development.

Startdatum: per zo spoedig mogelijk.  Het gaat om een dienstverband voor bepaalde tijd, waarbij het streven is om t.z.t. te komen tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Werken bij DDF

Dutch Design Foundation (DDF) heeft een platte organisatiestructuur waarbij transparantie over processen en resultaten voorop staat. Het personeelsbestand bestaat uit een kern van mensen in vaste dienst met daaromheen een flexibele schil. In aanloop naar het jaarlijkse evenement Dutch Design Week (DDW) breidt het team van DDF zich tijdelijk uit van circa 25 personen tot circa 60 personen. Onderling bestaat er een warme en informele sfeer waarbij we als team kritisch naar elkaar kijken en door middel van opbouwende feedback continu reflecteren op de processen binnen onze organisatie.

DDF ziet het als opgave om te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst voor iedereen en om de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers daarbij te versterken.

Functieomschrijving:

Als Head Development opereer je in het hart van de organisatie.  Je neemt de lead in team Development en bent onderdeel van het Management Team. Team Development omvat de fondsen, businesspartners en overheden. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van (structurele) financiering voor de activiteiten van DDF (anders dan de aan verkoop gerelateerde financiering zoals ticketinkomsten). Dit doe je enerzijds door je strategische (op financiering gerichte) rol bij het ontwikkelen van projecten en de organisatie en anderzijds door het ontwikkelen van financieringsrelaties met (publieke en private) fondsen, overheden, en businesspartners. Je stelt een fondsenwervingsstrategie op, ontwikkelt en schrijft -samen met collega’s en inhoudelijke experts van buiten-, projectvoorstellen en je bent eindverantwoordelijk voor de financiële en inhoudelijke afhandeling van gerealiseerde trajecten. Je weet ambitieuze ideeën te vertalen naar overtuigende en realistische projectvoorstellen die goed aansluiten op de wensen van de desbetreffende overheid, fondsen of business partners. Je legt verantwoording af aan het bestuur van DDF, en je werkt niet alleen nauw samen met de mensen in je eigen team, maar ook met het programma- en communicatieteam.

Als Head Development vervul je de volgende taken:

 • Je ontwikkelt een strategie voor fondsenwerving op basis van regelmatige evaluaties, zowel intern als extern.
 • Je onderzoekt, identificeert en coördineert de mogelijkheden voor financiering door en partnerschappen met overheden, fondsen en businesspartners. Je opereert daarbij zowel lokaal, nationaal als internationaal.
 • Je bent verantwoordelijk voor de planning en het proces van aanvragen en het relevante relatiebeheer.
 • Je ontwikkelt aanvragen en voorstellen, zorgt voor interne afstemming met de betrokken medewerkers en bent eindverantwoordelijk voor het, in samenwerking met je team, verwerken van (door collega’s aangeleverde) informatie tot coherente aanvragen en pitches, evaluaties en rapportages.
 • Je ontwikkelt een strategie voor fondsenwerving op basis van regelmatige evaluatie, zowel intern als extern.
 • Je volgt relevante ontwikkelingen bij Nederlandse en Europese fondsen informeert het bestuur en MT hierover.
 • Je bouwt een brug tussen de inhoudelijke (lange én korte termijn) koers van de organisatie enerzijds en de verwachtingen en ambities van de overheden, businesspartners en fondsen anderzijds, onder andere via het MT, maar ook via gerichte één-op-één afstemming met sleutelfiguren in de organisatie én bij de diverse fondsen.

Functie-eisen

 • Analytisch, gestructureerd, stressbestendig en resultaatgericht: je ziet kansen die je weet om te zetten in resultaten voor de organisatie.
 • Een teamspeler die ook zelfstandig aan de slag kan;
 • HBO–WO opleiding of HBO–WO werk- en denkniveau;
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Proactieve houding;
 • Communicatief vaardig;
 • Flexibel qua inzet (je bent bereid en in staat om meer uren te werken in een periode waarin dat eventueel nodig is).
 • Je bent een uitstekende schrijver (Nederlands en Engels), communicatief sterk en kunt mensen in woord en geschrift overtuigen, enthousiasmeren en mobiliseren op basis van een goed onderbouwd verhaal.
 • Kennis van culturele organisaties en fondsen is van grote waarde.

DDF biedt

 • Een uitdagende positie binnen een non-profit organisatie die zich hard maakt voor een betere en mooiere wereld met behulp van goed ontwerp.
 • Een dynamische rol binnen een team waarmee we -met DDW- op absoluut topniveau van internationale design events opereren.
 • Een gezellig en betrokken team.
 • Prima primaire arbeidsvoorwaarden, met balans tussen werk en privé, die we laten aansluiten bij je individuele situatie, denk daarbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een deels vanuit huis te werken.

Diversiteit:

DDF onderschrijft de Code Cultural Governance, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie.

In dat kader streeft DDF naar diversiteit in personeel, programma, partners en publiek. Daarom nodigen wij nadrukkelijk mensen met verschillende achtergronden in afkomst en cultuur uit om te solliciteren.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan uiterlijk 31 mei 2022 je CV en een motivatie naar info@dutchdesignfoundation.com.

Labels