Nieuws

Vacature Artwork Coördinator Dutch Design Week

Nieuws
23 mei, 2022
Artikel

Dutch Design Foundation (DDF) in Eindhoven zoekt een freelance Artwork Coördinator voor de periode juli/augustus – november | Sluitingsdatum: 1 juli 2022

Dutch Design Foundation – Wij zijn optimisten!

Wij geloven in het probleemoplossend vermogen van ontwerpers en bieden hen kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. Door te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst versterken we hun positie en betekenis tot ver buiten Nederland. Dat doen wij vanuit Dutch Design Foundation (DDF) door het organiseren van Dutch Design Week (DDW), World Design Embassies, Dutch Design Awards en What if Lab. Onze organisatie, DDF, is een stichting zonder winstoogmerk met een tweehoofdige directie en een Raad van Toezicht.

Artwork Coördinator

Periode juli/augustus – november. Startend met 2 dagen per week en oplopend in september/oktober naar 4 of 5 dagen per week. Het aantal uur kan in overleg worden afgestemd.

Voor uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een artwork coördinator.
Startdatum: z.s.m. Het gaat om een freelancefunctie voor bepaalde tijd, waarbij het streven is dat het een terugkerende opdracht wordt.

Werken bij DDF

Dutch Design Foundation (DDF) heeft een platte organisatiestructuur waarbij transparantie over processen en resultaten voorop staat. Het personeelsbestand bestaat uit een kern van mensen in vaste dienst met daaromheen een flexibele schil. In aanloop naar het jaarlijkse evenement Dutch Design Week (DDW) breidt het team van DDF zich tijdelijk uit van circa 25 personen tot circa 60 personen. Onderling bestaat er een warme en informele sfeer waarbij we als team kritisch naar elkaar kijken en door middel van opbouwende feedback continu reflecteren op de processen binnen onze organisatie.

Dutch Design Week

De Artwork Coördinator zal binnen Dutch Design Foundation (DDF) werkzaam zijn voor het evenement Dutch Design Week (DDW). De focus ligt voor dit project jaarlijks in oktober, wanneer in Eindhoven de negendaagse DDW plaatsvindt.

DDW is het grootste designevenement van Noord-Europa en presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Hoewel tijdens DDW alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp.

DDW organiseert en faciliteert onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.
DDF ziet het als opgave om te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst voor iedereen en om de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers daarbij te versterken.

Functieomschrijving:

Als Artwork Coördinator ben je het beste in je rol als spin in het web en ben je goed in veel verschillende ballen in de lucht houden. Je houdt je bezig met het produceren, coördineren en begeleiden van alle artwork items voor Dutch Design Week, in druk- en printwerk en digitaal. Het is van groot belang dat je secuur werkt, omdat de verantwoordelijkheid voor de final check van alle items bij jou ligt. Je werkt aan veel verschillende projecten tegelijkertijd en behoudt daarbij het overzicht. Je houdt de planning en voortgang van de productie goed in de gaten en weet de status van alle artwork items die gemaakt moeten worden. Je bent de schakel tussen diverse betrokken partijen, en werkt met veel mensen samen, intern en extern. Jij bent de coördinerende partij tussen grafische vormgevers, drukkers en printbedrijven en bent continu met hen in contact om de status te bespreken. Je bent zeer oplossingsgericht en weet je staande te houden in de hectiek van een evenement en de bijbehorende deadlines.

De Artwork Coördinator is onderdeel van het Marketing-team en werkt daarin nauw samen met de Branding & Traffic Manager.

De Artwork Coördinator vervult de volgende taken:

 • Opstellen van briefings
 • Bewaken van de planning
 • Bewaken en coördineren van het proces
 • Voorbereiden en faciliteren van print- en drukwerk
 • Inkopen van print- en drukwerk
 • Materiaal bepaling van print- en drukwerk
 • Coördineren van de content voor alle artwork items (in sommige gevallen zelf de content schrijven)
 • Overleg met DDW- afdelingen over de artwork items die zij nodig hebben, inclusief planning
 • Coördineren/schakelen tussen vormgevers, drukker, printers en andere partijen
 • Beoordelen van het artwork, doen van final checks/correcties doorvoeren en kwaliteitscontrole

Wat zoeken wij?

 • Je bent een echte planner en houdt van organiseren en weet jezelf te redden in de hectiek die DDW met zich meebrengt.
 • Je werkt secuur, gestructureerd en hebt oog voor detail.
 • Je denk vooruit, bent proactief, stressbestendig en flexibel.
 • Je bent goed in het behouden van overzicht, terwijl je veel verschillende ballen in de lucht houdt.
 • Je werkt zelfstandig maar vindt het ook leuk onderdeel te zijn van een team.
 • Je hebt ervaring met drukwerk begeleiding/coördinatie, bij voorkeur in het evenementenveld.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in het evenementenveld.
 • Je hebt affiniteit met grafisch ontwerp / communicatie design.
 • Je weg weten te vinden in Eindhoven is een pré.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en afwisselende werkplek binnen een fijn en flexibel team dat vol enthousiasme en optimisme werkt aan het realiseren van de doelstellingen van DDF en het organiseren van Dutch Design Week.
 • Een dynamische rol waarin je met DDW speelt op topniveau van internationale design events.
 • Een werkplek op het goed bereikbare DDF kantoor op Strijp-S, één van de creatieve hotspots van Eindhoven.
 • Geregeld feestelijke borrels met als kers op de taart het jaarlijkse kerstuitje.

Diversiteit:

DDF onderschrijft de Code Cultural Governance, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie.
In dat kader streeft DDF naar diversiteit in personeel, programma, partners en publiek. Daarom nodigen wij nadrukkelijk mensen met verschillende achtergronden in afkomst en cultuur uit om te solliciteren.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan uiterlijk 1 juli 2022 je CV en een (korte) motivatie naar marloes@dutchdesignfoundation.com.
Meer informatie is te verkrijgen via Marloes Philipse, Branding & Traffic Manager, via marloes@dutchdesignfoundation.com.

Labels