Welkom bij de Dutch Design Foundation community!

Foto: Max Kneefel

Gefeliciteerd! Je bent afgestudeerd! Sta jij te popelen om je stempel te drukken op het ontwerpveld? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Dutch Design Foundation is er om jou als ontwerper te ondersteunen, inspireren en in contact te brengen met mogelijkheden die jouw carrière naar een hoger niveau tillen. Maak kennis met onze verschillende programma’s.

Toon jouw werk op Dutch Design Week

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. Tijdens het festival komen alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod, waarbij speciale aandacht uitgaat naar experiment, vernieuwing en verrassende cross-overs. Ook de ontwikkeling van jong talent vormt een belangrijk onderdeel van de week. Ben je benieuwd hoe jouw werk wordt ontvangen door een breed publiek? Zoek je relevante contacten om je netwerk te verbreden? En wil jij jouw werk of prototype verder brengen? Meld je dan aan voor deelname aan DDW 2024, of laat je eerst nog inspireren door de talenten die je voorgaan tijdens DDW23. Het festival vindt dit jaar plaats van 21-29 oktober in Eindhoven. Volg DDW op Instagram en schrijf je hier in voor de DDW nieuwsbrief voor inspiratie en updates over de Call for Entries.

Werk aan maatschappelijke uitdagingen met What if Lab

Maatschappelijke uitdagingen vragen om nieuwe antwoorden en een andere manier van denken. Bij What if Lab brengen we ontwerpstudio’s en organisaties samen. We verbinden de expertise, netwerken en middelen die nodig zijn om tot verandering te komen. Als ontwerper krijg jij de kans om je vast te bijten in actuele uitdagende vraagstukken, en organisaties krijgen nieuwe inzichten in kansen voor de toekomst. Van social design tot spatial, bij de verschillende Open Calls komen alle ontwerpdisciplines aan bod. Word onderdeel van de What if Lab community, abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de open calls.

Verken baanbrekend ontwerp bij Dutch Design Awards

Dutch Design Awards (DDA) bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Experts uit verschillende vakgebieden beoordelen werk van jong en gevestigd talent in het licht van de impact die ze hebben op onze samenleving. Daarmee is DDA een aanjager voor het vak in zijn geheel. Voor jonge talenten (< dan 5 jaar geleden afgestudeerd) hebben we de categorie Young Designer. Kom van 21-29 oktober naar Dutch Design Week en ontdek de DDA’ers van dit jaar! Wie weet maakt jouw portfolio je in de toekomst een van hen! Volg DDA op Instagram en schrijf je in voor de DDA nieuwsbrief om onderdeel te worden van de groeiende DDA community en op de hoogte te blijven van de Call for Entries.

Ontdek de toekomst met World Design Embassies

World Design Embassies (WDE) zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. In open coalities werken we samen met partners en ontwerpers aan de toekomst. WDE verbindt partijen uit het ontwerpveld, overheidsdomein, bedrijfsleven en breder, om samen te werken aan transities. Het programma kent een hoogtepunt tijdens DDW. Hier krijgen de Embassy een fysieke uiting in de vorm van expo en workshops en worden visie, kennis en inzichten gedeeld. Wil je in de toekomst graag bijdragen aan een leefbare en inclusieve samenleving? En heb je interesse in de rol van ontwerp bij complexe vraagstukken rondom gezondheid, veiligheid, mobiliteit, circulariteit en inclusiviteit? Volg WDE op LinkedIn!

Welkom bij DDF!

Jouw reis als afgestudeerde in de ontwerpwereld begint hier! Laten we samen de toekomst vormgeven. Word onderdeel van de DDF community en kom in contact met andere ontwerpers en relevante partijen. Door je te abonneren op onze nieuwsbrieven en ons te volgen op social media, ben je altijd als eerst op de hoogte van de ontwikkelingen in de community, aankomende events, open calls en workshops!

Labels