Nieuws

Biobasecamp te zien in Tegenlicht

Biobasecamp at DDW19
Biobasecamp at DDW19
Nieuws
20 oktober, 2019
Artikel

Dit architectonische pop-up project over circulair bouwen was gedurende Dutch Design Week (DDW) negen dagen lang te bewonderen op het Ketelhuisplein. Heb je het destijds gemist? Je kunt het terugzien in deze aflevering van Tegenlicht.

Nederland staat voor een paradoxale opgave: meer bouwen en minder uitstoten. Biedt bouwen met hout de oplossing? Het Biobasecamp geeft antwoord op deze en meer vraagstukken waar we in dit tijdperk voor staan.

Het paviljoen geeft architectonische uitdrukking aan de bijdrage die ‘bouwen met bomen’ kan leveren aan de reductie van CO2 én de reductie van stikstof door conventionele bouwmaterialen zoals beton te vervangen door biobased materialen.

Architect Marco Vermeulen is de bedenker en uitvoerder van Biobasecamp: ‘Bouwen met hout heeft een slecht imago, dat komt vooral door de houtskeletbouw die in de jaren tachtig al ontstond. Maar toen waren we er nog niet klaar voor. Nu hebben we CLT, en denken we anders over duurzaamheid, dus is dit het juiste moment om aan de slag te gaan’.

Bekijk hier de aflevering van Tegenlicht.

Labels