Nieuws

DDF trotse partner van Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur (NADD)

Nieuws
17 december, 2020
Artikel

Verschillende partners uit het culturele veld bundelen hun krachten en lanceren Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur (NADD), een nieuw samenwerkingsverband gericht op Nederlands ontwerperfgoed. Dutch Design Foundation is trots een van hen te zijn.

Ontwerp is overal om ons heen. Ontwerpers en spelers in de digitale cultuur hebben een grote bijdrage geleverd aan ervaringen van schoonheid, gemak, kritiek, welzijn en eveneens aan het signaleren en oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Daarom is het, in deze snel veranderende tijd, essentieel om zowel terug- als vooruit te kunnen kijken naar wat er eerder al is bedacht, bekritiseerd en ontworpen.

NADD maakt de relatie tussen ontwerp en maatschappelijke vernieuwing zichtbaar. We willen we aantonen dat de archivering en ontwikkeling van design en digitale cultuur erfgoed van wezenlijk belang is voor de samenleving. Het is daarom onze missie om een verbindende en inspirerende rol te spelen bij maatschappelijke innovatie- en transitievraagstukken. Het huidige en toekomstige erfgoed van design en digitale cultuur dient voor dat doel zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te zijn voor professionals, onderzoekers, onderwijs en een breed publiek.

Labels