Nieuws

Driving Dutch Design: ontwikkelprogramma voor talent is weer van start!

Nieuws
12 april, 2023
Artikel

Dit voorjaar is Driving Dutch Design (DDD), het jaarlijkse programma dat het ondernemerschap van creatief talent wil stuwen, weer van start gegaan.

Dit jaar gaan er 25 deelnemers (23 studio’s) op zoek naar de volgende stappen voor hun ontwerppraktijk door middel van een serie masterclasses, een presentatie op Dutch Design Week en een mentortraject. Een intensief, maar bovenal lonend programma waarin de ontwerpers negen maanden lang actief nieuwe ideeën en inzichten verzamelen.

De deelnemers, onze Drivers, werken binnen een breed scala aan disciplines en domeinen, zitten boordevol creativiteit en passie, maar kunnen daarbij wel nog een duwtje in de rug gebruiken om naast ontwerpen ook het ondernemerschap verder te ontwikkelen. DDD helpt ze daarom met het professionaliseren van hun praktijk, door een scherpe focus te stellen of het roer juist compleet om te gooien. Bekijk hier de Drivers van 2023.

De aftrap

De komende tijd volgen de Drivers gezamenlijk masterclasses over uiteenlopende ondernemerscompetenties. Ze gaan onder andere werken aan hun zakelijke communicatie, profilering, presentatievaardigheden, financiële zaken, bedrijfsvoering en kennis op het gebied van auteursrechten. Het gehele programma wordt gecoördineerd door Patrick Aarts Sen (BNO).

Bij de kick-off in Microlab Eindhoven kregen de Drivers hun eerste masterclass. Onder leiding van communicatieprofessional Astrid Craen-van der Hulst (Communicatiecraen) werken de deelnemers aan hun positionering en communicatievaardigheden. Astrid is al sinds 2015 betrokken bij DDD en verzorgt drie masterclasses.

Labels