Nieuws

Eindhoven organiseert Koningsdag 2021

Koning op werkbezoek Sectie-C 2019
Koning Willem-Alexander op werkbezoek bij Sectie-C in 2019. Foto: Max Kneefel
Nieuws
26 november, 2020
Artikel

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zullen, samen met andere leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke Familie, Koningsdag 2021 in Eindhoven bijwonen. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekend. Ook Dutch Design Foundation (DDF) zal een bijdrage leveren aan de organisatie van de feestelijke dag.

Koningsdag vindt plaats op op dinsdag 27 april 2021. Uiteraard zal de viering er vanwege COVID-19 anders uitzien dan eerdere jaren. Met design en technologie ontwikkelt Brainport Eindhoven daarom een programma voor een breed publiek dat past binnen de op dat moment geldende maatregelen.

Het koningspaar heeft voor Eindhoven gekozen omdat Brainport Eindhoven met haar kracht in ontwerp en technologie bij uitstek in staat is om een programma te ontwikkelen dat niet alleen coronaproof is, maar vooral ook een inspirerende blik zal werpen op een hoopvolle, mooie en ook menselijke toekomst.

Naast Dutch Design Foundation werken ook Eindhoven365 en andere partners in de stad nauw samen met de Dienst Koninklijk Huis en de Rijksvoorlichtingsdienst aan de organisatie van Koningsdag 2021.

Labels