Nieuws

Igor van Hooff maakt na DDW23 plaats voor een nieuwe zakelijk directeur

Nieuws
6 juli, 2023
Artikel

Na acht jaar in de Raad van Toezicht en bijna vier jaar als zakelijk directeur/bestuurder, draagt Igor van Hooff eind dit jaar het stokje over. Dutch Design Foundation start direct met de werving van een opvolger, die de nieuwe bestuurlijke sparringpartner van strategisch directeur Martijn Paulen wordt.

Dutch Design Foundation is sterk in ontwikkeling: Dutch Design Week is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement vol activiteiten en projecten die de kracht van ontwerp zichtbaar maken en versterken en de World Design Embassies, What If Lab en Dutch Design Awards geven elk op hun eigen manier invulling aan de missie voorwaartse ontwerpkracht voor de samenleving aan te jagen. Dutch Design Foundation (DDF) maakt zich nu op voor de volgende fase.

Igor van Hooff: “De ontwikkeling van Dutch Design Foundation is gestoeld op de overtuiging dat we als samenleving de kracht van ontwerp nodig hebben om tot nieuwe vragen, inzichten en verbeelding te komen. In goed overleg met Martijn en de Raad van Toezicht ga ik eind dit jaar plaatsmaken voor een nieuwe bestuurder die onze op de menselijke maat gebaseerde bestuurscultuur verder wil verstevigen en uitbouwen.”

Bestuursmodel

Om deze ambitie verder vorm te geven past DDF haar bestuurlijke model aan. Bestuurder Martijn Paulen richt zich de komende jaren met name op de strategische en innovatieve ambities van DDF. DDF heeft behoefte aan een zakelijk algemeen directeur die zich focust op de organisatie en daarnaast samen optrekt om de krachtenvelden te verbinden en voort te stuwen. In lijn met de ambities van DDF wordt gestreefd naar het aanstellen van een bestuurder met een divers profiel, die zich verbonden weet met de ontwerpcommunity. Igor van Hooff blijft tot en met Dutch Design Week ‘23 aan als zakelijk directeur / bestuurder.

Bekijk hier de vacature zakelijk algemeen directeur / bestuurder.

Heb je naar aanleiding van dit bericht of de vacature vragen? Neem gerust contact met ons op, bijvoorbeeld door te bellen met: 040- 296 11 50 of te mailen naar info@dutchdesignfoundation.com.

Labels