Nieuws

Marleen Crooijmans en Marièlle Beek nieuwe leden Raad van Toezicht DDF

Nieuws
14 december, 2020
Artikel

Sinds 3 december is de Raad van Toezicht van Dutch Design Foundation (DDF) twee nieuwe leden rijker. Heel graag en met trots verwelkomen we Marleen Crooijmans en Marièlle Beek. Lees hier meer over wie zij zijn en wat hen als nieuwe leden motiveert.

Marleen Crooijmans

Als gepassioneerd marketeer omarmt Marleen Crooijmans diversiteit aan denkvermogen en design thinking. Marleen heeft uitgebreide internationale managementervaring op het gebied van marketing strategy, transformatie en digitalisering.

Volgens Marleen is de ruimte om te kunnen experimenteren van wezenlijk belang om echte innovatiekracht naar boven te halen en zodoende duurzame progressie te realiseren. Ze onderschrijft DDF’s optimistische insteek en het geloof in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Als nieuw lid van de Raad van Toezicht hoopt ze hieraan, vanuit haar eigen kennis en kunde, een bijdrage te kunnen leveren.

Marièlle Beek

Ook verwelkomen we heel graag vrijdenker en strategisch ondernemer Marièlle Beek. Vanuit haar achtergrond als aanvoerder bij Perspekt Studio’s (1968, tentoonstellingen met name in cultuur) en East Side (1988, events voor met name ondernemers, overheid), weet zij als geen ander hoe het is om samen met een team en partners, creativiteit en gezond ondernemerschap te realiseren. Deze ervaring neemt ze mee naar haar nieuwe rol als lid van de Raad van Toezicht van waaruit ze integraal zal toekijken op de organisatie.

Marièlle wenst DDF toe ‘cutting edge’ en verbindend te zijn via de diverse podia. Bij het vervullen van haar functie zal zij aandacht hebben voor het exclusief zijn voor iedereen, als zijnde de grootste mate van inclusie. Dat betekent dat DDF zoveel mogelijk op de persoon is afgestemd zodat iedereen die mee wil doen, welkom is en op zijn of haar manier mee kan doen.

Ze gelooft in de volgende formule: ontwerpkracht (wat iedereen bezit) + samenwerking (achilleshiel) = oplossing (tot en met de grootste issues aan toe). Marièlle onderschrijft de missie en visie van de DDF dan ook van harte. Dat zij hier als nieuw lid van de Raad van Toezicht aan kan bijdragen, ervaart zij als een eer en mooie kans.

Versterkt door deze nieuwe impuls in de Raad van Toezicht zullen we als DDF blijven werken we aan de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers en laten we zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst.

Labels