Nieuws

New European Bauhaus richt zich tot de creatieve industrie voor een groen en sociaal Europa

Nieuws
16 april, 2021

Heb jij ideeën, concepten, vraagstukken en essays die kunnen bijdragen aan een duurzamer en socialer Europa? Dan is New European Bauhaus opzoek naar jou! 

New European Bauhaus, een initiatief van de Europese commissie, roept de creatieve industrie op om samen een groen en sociaal Europa te bouwen. Een Europa van duurzaamheid en goed ontwerp. Het is een kickstart van een creatieve en interdisciplinaire beweging die zowel esthetische als functionele normen ontwikkelt – inspelend op de modernste technologie, milieu en klimaat.

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, licht dit toe: “Als we erin slagen duurzaamheid te combineren met goed design, dan zal de Europese Green Deal een impuls krijgen – ook buiten onze grenzen. Het zou het debat moeten stimuleren over nieuwe bouwmethoden en ontwerpvormen. Het moet experimenteren en praktische antwoorden geven op de maatschappelijke vraag hoe een modern leven in harmonie met de natuur er voor Europeanen uit kan zien. Het zal helpen om onze 21e eeuw mooier en menselijker te maken.”

Deel jouw ideeën voor eind april! Meer informatie vind je hier.

Labels