Nieuws

Vacature | Digital Marketing Manager DDW & DDA

Nieuws
7 september, 2021

Dutch Design Foundation (DDF) in Eindhoven zoekt een Digital Marketing Manager voor 32 – 40 uur per week | Sluitingsdatum: 1 Oktober 2021.

Over DDF

Wij zijn optimisten! Wij geloven in het probleemoplossend vermogen van ontwerpers en bieden hen kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. Door te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst versterken we hun positie en betekenis tot ver buiten Nederland. Dat doen wij door de het organiseren van Dutch Design Week, World Design Embassies, Dutch Design Awards en What if Lab. Onze organisatie, Dutch Design Foundation (DDF), is een stichting zonder winstoogmerk met een tweehoofdige directie en een Raad van Toezicht. 

 

Digital Marketing Manager

32 – 40 uur per week

 

Voor uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een Digital Marketing Manager. Startdatum: uiterlijk 1 november 2021, indien mogelijk eerder. Het gaat om een dienstverband voor bepaalde tijd, waarbij het streven is om t.z.t. te komen tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.

 

Als Digital Marketing Manager werk je binnen Dutch Design Foundation (DDF) voornamelijk voor de labels Dutch Design Week (DDW) en Dutch Design Awards (DDA). De focus ligt voor beide labels jaarlijks in oktober, wanneer in Eindhoven de negendaagse DDW plaatsvindt. DDW is het grootste designevenement van Noord-Europa en presenteert werk en concepten van ruim 2.600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Hoewel tijdens DDW alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. 

 

DDA is al jaren toonaangevend in de duiding van excellent Nederlands ontwerp. Met de wedstrijd, de Award Show Live en verschillende (24 ontwerpers/studio’s) virtuele tentoonstellingen toont en beloont DDA het beste op het gebied van Nederlands ontwerp. Zij brengt de winnaars onder de aandacht bij vakgenoten, pers en het grote publiek en zorgt dat het gesprek over Nederlands ontwerp gaande blijft. Om zo de wezenlijke impact van design op de samenleving te blijven benadrukken en bij te dragen aan de ontwikkeling van het vak.

 

Functieomschrijving:

Als ervaren digital marketing professional begrijp je het internationale marketinglandschap en de rol van technologie daarin. Om de wereldwijde kanaalversplintering het hoofd te kunnen bieden, ontwikkel je een passende strategie. Hierin zoek je naar de ideale mix van kanalen waar we superrelevant kunnen zijn voor de belangrijkste doelgroepen van DDW en DDA. Jouw kanaalstrategie draait vervolgens om het ontwikkelen en verbeteren van klantreizen waarin relevantie, personalisatie en automation centraal staan. 

 

De eerste periode ga je aan de slag om inzicht te krijgen in de huidige prestaties van de gebruikte kanalen binnen de verschillende klantreizen en de effectiviteit van de tooling waarmee wij  die kanalen managen. Je bouwt rapportages en laat de data je inzichten geven. Op basis daarvan ontwikkel je een plan dat voortbouwt  op het digitale fundament dat we de afgelopen 5 jaar ontwikkelden. Salesforce Sales- en Marketing Cloud speelt hierin een sleutelrol; het is de basis van de tech stack van DDF om traffic naar eigen platforms te sturen. Op deze basis ontwikkel je een scherpe visie op onder andere Social, Paid, Email, Search en nieuwe kanalen.  

 

Gedurende het jaar zorg je ervoor dat DDW en DDA goed zichtbaar zijn op de relevante digitale plekken en ontwikkel je nieuwe ideeën. In aanloop naar DDW ligt je volle focus op het activeren van DDW via een goed uitgedachte ticketcampagne. Tijdens DDW gaat je aandacht volledig uit naar het wegzetten van de enorme overload aan fantastische design content in de meest relevante kanalen. Omdat DDW een extreme piekorganisatie is, is het cruciaal dat je je fijn voelt in een superdynamische omgeving die een enorme commitment vraagt. De focus voor de komende maanden ligt op e-mailmarketing en digitale journeys optimaliseren. 

 

Je komt te werken in een klein team van topprofessionals op gebied van Content, Social, PR & Media, Platform en CRM. Daarnaast werk je veelvuldig met externe bureaus voor bijvoorbeeld het opzetten en managen van digitale campagnes en ontwikkelen van nieuwe digitale producten. Je werkt nauw samen met en rapporteert aan de Chief Marketing Officer. DDF is een platte organisatie en streeft ernaar om zo weinig mogelijk lagen in de organisatie te hebben. In de huidige formatie stuur jij zelf de Social Media Marketeer aan.

 

Kerntaken van de Digital Marketing Manager

 

Bedenken en plannen (20%)

 • Op basis van klantonderzoek en analyse van de bestaande marketingkanalen ontwikkel je een scherp beeld hoe je nieuwe en bestaande klanten en fans een optimale, relevante en zo persoonlijk mogelijke DDW en DDA-ervaring kunt bieden.
 • Je bedenkt daarvoor per doelgroep digitale journeys waarbinnen je streeft naar een optimale kanalenmix per fase van ieder journey. Je selecteert en implementeert werkwijzen en tools om dit te realiseren.
 • Je ontwikkelt stevige ideeën hoe je met gebruik van en in samenwerking met kanalen van derden en partners nieuwe groepen fans aanspreekt. Met sterke inbound marketing zorg je daarvoor voor een toename van traffic op eigen platforms van DDW en DDA.  

 

Uitvoeren en realiseren (50%)

 • Je bent de interne beheerder van de digitale kanalen van de organisatie. Je houdt scherp toezicht op de inzet en prestatie van die kanalen. Je adviseert collega’s welke content op welke wijze, het beste in welke kanalenmix gepubliceerd kan worden.
 • Dagelijks ben je bezig met opzetten en inrichten van digitale klantreizen voor de verschillende doelgroepen waarin je continu de verschillende touchpoints in de klantreis optimaliseert. Daarvoor gebruik je Email, Social, Search en Advertisement Marketing.
 • Je streeft naar een ideale mix van geautomatiseerde leadgeneratie en menselijke klantinteractie om de verschillende doelgroepen van DDW en DDA naar ‘sales’ qualified leads te nurturen.

 

Meten en verbeteren (30%)

 • Je bouwt en onderhoudt een heldere rapportagestructuur van alle digitalmarketingactiviteiten waarin je de organisatie up-to-date houdt van behaalde resultaten en verbetergebieden.
 • Je draait op dagelijkse basis A/B en MvT testen om de prestatie van campagnes, kanalen en platforms te verbeteren.
 • Je houdt jezelf op de hoogte van de laatste trends op het gebied van digital marketing en je past deze nieuwe inzichten toe als experimenten in je dagelijks werk.

 

Wat wij verwachten

 • We verwachten dat je minimaal bent opgeleid op hbo-niveau in de richting van marketing, communicatie en/of e-commerce. Je hebt ruime ervaring van minimaal 5 jaar in het managen van digitale marketingprogramma’s.
 • Je hebt een relatie-gedreven instelling en streeft naar verbinding en win-winsituaties, waardoor jij anderen succesvol maakt en anderen jou het succes gunnen. Je schakelt makkelijk met diverse niveaus van stakeholders, van junior tot VIP.
 • Je bent absoluut een teamspeler, maar weet ook heel krachtig zelf te initiëren en uit de startblokken te schieten. Je begrijpt dat een kanaal een tool is uit de marketingtoolbox en dat je succes alleen behaalt als het gehele team presteert.
 • Je begrijpt hoe klantreizen alle marketingdisciplines verbinden en leidend zijn voor het realiseren van een ultieme klantervaring voor de diverse doelgroepen. Je weet hoe je de juiste kanaalmix afstemt op die klantreis. 
 • Je bent vanzelfsprekend ‘digital- en tech-savvy’ en begrijpt moderne digitale marketing en de kanalen, tools en platforms die moderne organisaties gebruiken om succesvol te zijn. 
 • Kennis van data modellen voor testen, visualiseren en rapporteren is een groot voordeel. Ervaring met Google Analytics is een must en Google Datastudio zeer gewenst.
 • Je kent de weg binnen digital marketing basics als search optimalisatie, backlink management en online advertising. Daarnaast heb je ervaring met het opzetten van goed presterende e-mailmarketingprogramma’s. 
 • Je kijkt strategisch naar gebruik van socialmediaplatforms voor het aanjagen van engagement en lead generatie, specifiek Instagram, LinkedIn en YouTube en daarnaast Facebook, Twitter, Google. Daarnaast heb je nieuwe kanalen op jouw radar.
 • Je hebt hands-on ervaring met leidende martech tools. Idealiter ben je bekend met Salesforce (Marketing Cloud) en werk je met tools als Hotjar, Ahrefs, Algolia, Google Tag Manager. Je vindt jouw weg gemakkelijk in een CMS en heb je HTML basiskennis.
 • Je hebt affiniteit met de creatieve industrie, bij voorkeur specifiek in het domein design en innovatie. Daardoor ben je in staat om zowel binnen het ontwerpveld te fungeren als digitaal klankbord voor partners en deelnemers van DDW en DDA.
 • Je hebt een prettige maar duidelijke manier van communiceren zowel verbaal als schriftelijk in minimaal Nederlands en Engels op uitstekend niveau. Daarmee weet je op een prettig overtuigende wijze jouw visie of plannen te presenteren.

 

Wat wij bieden

 • Een uitdagende en afwisselende werkplek binnen een fijn en flexibel team dat vol enthousiasme en optimisme werkt aan het realiseren van doelstellingen van DDF.
 • De mogelijkheid om jezelf in korte tijd enorm te ontwikkelen met alle ruimte voor eigen inbreng en uitvoer van eigen voorstellen.
 • Een kans om je internationale netwerk binnen het culturele- en designveld aanzienlijk uit te breiden met topspelers.
 • Je werkt vanuit het goed bereikbare DDF kantoor op het inspirerende Strijp-S, één van de creatieve hotspots van Eindhoven.
 • Voor deze positie bieden wij een competitief en marktconform salaris, passend bij opleiding en ervaring van de kandidaat.

 

Werken bij DDF

DDF heeft een platte organisatiestructuur waarbij transparantie over processen en resultaten voorop staat. Dit betekent dat we de Digital Marketing Manager ook om input vragen op strategische keuzes van DDF. Ons personeelsbestand bestaat uit een kern van mensen in vaste dienst met daaromheen een flexibele schil. In de aanloop naar het jaarlijkse evenement Dutch Design Week breidt het team van DDF zich tijdelijk uit van circa 25 personen tot circa 60 personen. Onderling bestaat er een warme en informele sfeer waarbij we als team kritisch naar elkaar kijken en door middel van opbouwende feedback continu reflecteren op de processen binnen onze organisatie.

 

Diversiteit

DDF onderschrijft de Code Cultural Governance, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie. In dat kader streeft DDF naar diversiteit in personeel, programma, partners en publiek. Daarom nodigen wij nadrukkelijk mensen met verschillende achtergronden in afkomst en cultuur uit om te solliciteren.

 

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan vóór 1 oktober 2021 je CV en een (korte) motivatie naar: mark@dutchdesignfoundation.com. Meer informatie is te verkrijgen bij Mark de Greeff via mark@dutchdesignfoundation.com. Wij beantwoorden geen acquisitie e-mails.

Labels